lauantai 13. marraskuuta 2010

Murot ja Mörkö mätsärissä

Joroisissa järjestettiin tänään kissojen match show, ja totta kai minunkin piti sinne kissoineni rientää, kun kerrankin jotain kissahäppeninkiä oli riittävän lähellä.

Mukaan pakkasin Murokissat sekä Mörkö-Keijun. Mörön tehtävä oli hurmata kehräyksellä, Oin kauniilal silmillä ja hienostuneen ystävällisellä käytöksellä ja Nuudelin otin mukaan ihan vain katsottavaksi, sillä katsottavaahaan siinä riittää.

Kävi ilmi, että minun kissani edustivat tasan puolta mätsäriin osallistuvista kissoista. Järjestäjät arvelivat voimassaolevien rokotusten vaatimuksen karsineen paljon osallistujia pois, sillä Joroisissa ei ilmeisesti ole turhan yleistä tuo kissojen rokottaminen. Järjestäjät päättivätkin seuraavaksi järjestää kissojen rokotuspäivän, ja sen jälkeen vasta seuraavan match shown. Ehkä sitten saataisiin lisää kissoja paikalle. Seuraava mätsäri on myös tarkoitus järjestää sunnuntaina, jolloin lauantaityöläisetkin pääsevät paikalle.

Muut paikalle ilmaantuneet kissat olivat hienoja maatukoita kaikki. Sykähdyttävin oli veteraaneihin ilmoitettu, mustavalkoinen Laku-Pekka, joka on suurin lyhytkarvakissa jonka olen nähnyt. Siis valtava! Sille kun saisi pitkän turkin niin menisi melkein maine coonista, profiilikin oli nimittäin hyvin lähellä coonin profiilia. Laku-Pekka oli aivan ihana, rauhallinen herrasmieslöllykkä, ja se voittikin Symppis-palkinnon ja sai hienon viitan siitä palkinnoksi. :)

Nuorten luokassakin oli vain yksi osanottaja, ruskeatiikerivalkoinen Viiru. Todella kaunis kissa upealla kuvioiden kontrastilla, tosi herttainen tapaus. Aikuisten luokan ainoa maatiaisvastus oli punainen pitkäkarva Tyty, ja oli muuten hienoin solidipunainen jonka olen nähnyt: ei haamukuvion haamukuviota, tai ainakaan siinä valaistuksessa ei näkynyt (ei Oillakaan ollut täpliä). Kaunis, kaunis neitikissa, ja se sijoittuikin toiseksi.

Nuudeli ei odotusteni mukaan pärjännyt, ja se olikin aikuisten neljäs, eli viimeinen. Ei haittaa, se sai yhdestä pikkutytöstä itsellen fanin. Ehkä tuleva itämaisharrastaja? Oi rankattiin aikuisten kolmenneksi, ja Mörkö ylätti olemalla paras aikuinen. Kaikki kolme saivat pienet palkinnot, mukavaa että viimeistäkin muistettiin. Tuosta näyttelystä siavat kaikki osallistujat jonkun palinnon, ehkä siis myös muutkin osallistuvat toisenkin kerran.

Luokkiensa parhaiden jälkeen valittiin vielä Best in Show:t. Oista tuli BIS-3, ja se sai ruusukkeen. Mörkö-Keiju oli suureksi yllätyksekseni BIS-1, ja sai ruusukkeen lisäksi pokaalin ja pienen raapimapuun, ja omistaja sai keekoilla kissoineen vielä valokuvissakin.

Etukäteen aavistelin, ettei itämaisten korvaeläinten eksoottisuus ehkä toimisi näyttelyssä, jossa ne arvosteltaisiin ihan kissoina vaan. Yksi pikkupoika niitä kauhistelikin suureen ääneen: "Hyi nää on ihan kauheita, tulkaa kattomaan!Kamalia!" :D Mörkösen hyväntuulinen kehräys luultavasti siivitti sen voittoon, ja Oi varmaan pärjäsi myös ystävällisyydellään. Sekin varmasti auttoi kissojani, että tuomarin virkaa toimittanut ihminen itse kasvattaa sfinxsejä, joten neloskategorian edustajat tuskin häneen silmäänsä kovin kummilta näyttivät.

Enivei, oli mukava match show, ja kivasti ihan erityyppinen tapaus kuin perinteiset rotukissanäyttelyt. Varmasti osallistutaan myös seuraavaan! Pääsin myös kertoilemaan ummet ja lammet itämaisista, sillä ne herättivät ihmisissä paljon mielenkiintoa ja uteliaisuutta. Rotua myös moni arvaili, arvauksina heitettiin muun muassa burma ja cornish rex! :D

Seuraavaksi vielä muutama kuva, ensin mätsärin palkintosaaliistamme sekä pari ihan sattumanvaraista räpsäystä hyvityksenä siitä, ettei blogia ole ikuisuuksiin päivitetty. Näyttelyssä otettuja kuvia on kuulemma luvassa järjestäneen yhdistyksen sivuille:

Palkinnot kokonaisuudessaan: kolme hiirtä, raksuja, t-paita, suurennuslasi (:D ), raapimapuu, pari ruusuketta ja pytty. Aika kiva saalis!


Kaunis Mystinen akvaarion päällä ahteriaan lämmittämässä


Sulaneet pojat. Onni on lämmin akvaarion valaisin!




Oi lämmittelee mieluummin tyynyliinan sisällä

2 kommenttia:

luolaleijona kirjoitti...

Mikäs se tuollainen kissojen Match Show on, never heard :D Kuulostaa aika hauskalta pistää kissa ihan vain kissana kilpailemaan kaikenrotuisten kanssa :) Mikä taho noita järjestää?

Akvaario itämaiskodissa on kyllä aika pop! Osaavat arvostaa - jollei kaloja niin sitä lamppua ainakin!

Hanne kirjoitti...

Tämän nimenomaisen mätsärin järjesti paikallinen eläinsuojeluyhdistys, jonka sivuille laitoin tuossa tekstissä linkin. Yhdistys on ihan uusi, koirillekin ovat kuitenkin jo mätsärin ehtineet järkätä. Mukava tapa levittää kissatietoutta ja järjestää kissahupia nuo mätsärit! Ensimmäiset laatuaan ainakin täällä päin Suomea olivat mullekin, toivottavasti näitä tulee lisää!